De leerlingen van de Christelijke Muziekvereniging Excelsior Oostendorp worden deels opgeleid aan de “Spelerij”, de muziekschool van de gemeente Elburg. De lessen worden daar verzorgt door Dhr. Han Koek uit Kampen. Een ander deel volgt lessen via de vereniging zelf. De koperleerlingen krijgen les van Arjan en Edith Post en de saxofoonleerlingen en de AMV-leerlingen krijgen les van Alice Klomp.

Han Koek

Han Koek werd op 16 februari 1959 te Kampen geboren en begon zijn muzikale loopbaan op 8 jarige leeftijd bij het Stedelijk Orkest te Kampen. Van 1977 tot 1982 studeerde hij aan het conservatorium van Zwolle waar hij in 1982 en 1983 afstudeerde in verschillende vakken. Han is al vanaf 1984 betrokken bij de muziekschool ook maakt hij deel uit van de beheerscommissie fungeert. Daarnaast werkt hij als docent van de Chr. Muziekvereniging “Irene’ te Hasselt en is hij dirigent van harmonieorkest “AMDG” uit Kampen. In 1984 richtte Han het All Round orkest “The Swing Masters” op. Vervolgens begon hij in 2003 met Cakemusic entertainment. Voor meer informatie: www.cakemusic.nl

Arjan en Edith Post

Arjan en Edith Post begonnen allebei op jonge leeftijd met trompetspelen. Ze volgden hun trompetstudie aan het conservatorium in Zwolle. Beiden behaalden de diploma’s uitvoerend en docerend musicus. Arjan voltooide de studie in Amsterdam en Edith in Zwolle. Tijdens en na hun studie maakten ze deel uit van diverse orkesten, waaronder het Radio Filharmonisch Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Samen vormen zij een trompetduo dat veel concerten geeft met bekende organisten en pianisten (André van Vliet, Johan Bredewout, Harm Hoeve, Martin Mans, Wim Magré, Gezinus Veldman, Sander van Marion, e.a.) Zij hebben een aantal cd’s gemaakt met o.a. Klaas Jan Mulder en André van Vliet. Naast de soloconcerten verleent het trompetduo vaak hun medewerking aan koorconcerten. Het repertoire dat zij spelen is breed en varieert van barokconcerten en geestelijke muziek tot musical- en filmmuziek.

Arjan is tevens oprichter van Imperial Brass, een koperblazersgroep die optreedt bij o.a. koorconcerten en grote evenementen. Daarnaast richtte hij L’Orchestra Particolare op, een professioneel symfonieorkest dat koren begeleidt en   meewerkt aan cd- en tv-producties. Edith geeft les bij een muziekvereniging en dirigeert een aantal koren.

Arjan geeft de gevorderde leerlingen les en Edith de andere leerlingen (voor A en B diploma). Voor meer informatie: www.promusic.nl

Lesprogramma

De lessen die Han in de Spelerij aan de leerlingen van Excelsior geeft, zijn er op gericht de leerlingen z.s.m. te laten meespelen in het B-Orkest. De weg naar het A-orkest is nu eenmaal lang en de moeilijkste opdracht van de docent is dan ook de leerlingen blijvend te motiveren!

Het B-orkest

Het B-orkest bestaat op het ogenblik uit ongeveer 15 leden en repeteert elke maandag avond van 18.30 uur tot en met 19.15 uur in het Buurtgebouw van Oostendorp. Na het behalen van het A-diploma komen leerlingen in het opleidingsorkest, daar leer je samen te spelen in orkestverband. De muzikale leiding is op dit moment in handen van Hans de Wilde. Na het behalen van het B-diploma kunnen de leerlingen doorstromen naar het A-orkest.

AMV

Begin 2013 is het initiatief genomen om een AMV (Algemene Muzikale Vorming) groep te vormen. Het eerste jaar konden we 13 leerlingen verwelkomen en nog steeds kan elk jaar gestart worden met een nieuwe groep!

Iedere maandagmiddag van 16.30 tot 17.15 komen zij samen in het buurtgebouw in Oostendorp. Deze kinderen hebben allemaal  “iets” met muziek en dat “iets” wordt op AMV les geprikkeld.
Elke week wordt er een liedje op het klokkenspel geoefend, wordt er kennis gemaakt met allerlei instrumenten, worden er (nieuwe) noten gelezen en hebben we samen een hoop lol. Het allerleukste van AMV is het enthousiasme van de kinderen; muziek maakt een hoop los op een positieve manier!

De leerdoelen van AMV zijn:

Kinderen laten kennismaken met muziek in het algemeen en met blaasmuziek in het bijzonder.
Kinderen noten leren lezen.
Kinderen kennis laten maken met musiceren d.m.v. zang en het spelen op diverse instrumenten.
Het aanleren van elementaire kennis (theorie) en het oefenen van elementaire vaardigheden (ademondersteuning en articulatie) als basis voor een verdere muzikale ontwikkeling.

Is het ook jouw droom om trompet te kunnen spelen? Of te kunnen schuiven op een stoere trombone? Het kan ook zijn dat je nog niet precies weet op welk instrument jij muziek wilt gaan maken. Pak je kans en geef je op voor AMV les. Elk seizoen starten we weer met een nieuwe groep.

Aanmelden

Nieuwe leden kunnen zich aanmelden bij het secretariaat. Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt hier ook terecht voor informatie over de vereniging.