Hans de Wilde

Sinds februari 2019 is Hans de Wilde de nieuwe dirigent van het A-orkest bij Christelijke muziekvereniging Excelsior Oostendorp

De Wilde begon op 8-jarige leeftijd bij muziekvereniging Prins Bernhard uit Emst. Allereerst als slagwerker, maar al snel maakte hij de overstap naar de euphonium, welke later werd ingeruild voor de bastuba. In 2004 begon hij met zijn hoofdvakstudie bastuba aan het conservatorium te Zwolle bij Bernard Beniers waar hij in 2008 afstudeerde. Zijn eerste ervaring met het dirigeer vak deed hij op bij het Vaassen Fanfare Corps. Daar kreeg hij alle ruimte om te werken aan en met het B-orkest waar hij met ontzettend veel plezier en trots op terugkijkt. Dit smaakte voor De Wilde naar meer en daarom besloot hij (privé)directielessen te nemen bij o.a. Alex Schillings, Danny Oosterman en uiteindelijk bij Pieter Jansen aan het conservatorium in Maastricht.

Naast dirigeerervaring heeft Hans ook uitgebreide ervaring als actief musicus. Sinds augustus 2007 is hij aangesteld als bastubaist bij de ‘Marinierskapel der Koninklijke marine’ en ook het koperkwintet dat hieruit deel maakt. Sinds eind 2012 is hij groepsaanvoerder van de bastuba’s. De marinierskapel is het veelzijdige, muzikale visitekaartje van de Koninklijke Marine. Dit harmonieorkest wordt gevormd door 52 beroepsmusici die zowel in orkestverband als in ensemblevorm optredens verzorgen in binnen- en buitenland.

Daarnaast wordt De Wilde gevraagd bij verschillende professionele orkesten te remplaceren, waaronder het Radio Filharmonisch Orkest. In de periode van 2004 tot 2014 maakte Hans deel uit van de vaste bezetting van de succesvolle Brassband Schoonhoven als bes-bassist.

Hans is erg blij met CMV Excelsior Oostendorp. Vanaf het eerste moment was er tussen beide partijen duidelijk een goede klik merkbaar wat een goede basis vormt voor de komende periode.