Het B-orkest opende het programma met 4 verschillende werken, te weten:Locus Iste in een arrangement van Ton van Grevenbroek, Dance Macabre en The Enchanted Forest, beide in bewerking van Ivo Kouwenhoven en het door John E. Blackstone bewerkte Chester's Chase. De jury die bestond uit Jan van de Roost en Danny Oosterman beoordeelde het orkest met 83 punten, hetgeen voldoende was voor de eerste prijs. Muziekvereniging Ons Genoegen uit Heino werd tweede.

Loting bepaalde dat het A-orkest als 5de aan de beurt was. Omdat vaste dirigent Thijs Musch voor zijn werk in het buitenland zat, werd hij voor de gelegenheid vervangen door Alfred Willering. Het orkest opende met het koraal In Perfect Peace van Kenneth Downie. Alan Hovahness'  Prayer of St. Gregory, met als solist Jan-Aart Ponstein op trompet, werd als tweede werk uitgevoerd gevolgd door het beoordelingswerk De Ruigewaard Van Jan de Haan. De Topklasse bestond uit een bijzonder sterk deelnemersveld: David Oosterwolde, Concordia Oldebroek, Crescendo Voorthuizen, Elspeets Fanfare en Eendracht Wezep. De jury beoordeelde het werk van CMV Excelsior Oostendorp als beste met een gemiddelde van 87,5 punt. 

De organisatie van het festival was in handen van CMV Juliana Doornspijk. Zij wonnen de beker in de Basisklasse en was met 90,25 punten tevens winnaar van de overall beker. De koraalbeker werd gewonnen door Concordia uit Oldebroek.

 

Sponsoren